Sparen of aflossen?

Ga ik sparen of aflossen? Dit is volledig afhankelijk welke hypotheekvorm u heeft. Sommige hypotheekvormen zoals de beleggingshypotheek, kennen soms enorme kosten. Om in deze hypotheekvorm te gaan aflossen, kan zeer onverstandig zijn. Sparen of aflossen is afhankelijk van meerdere factoren. Via onze kosteloze hypotheek check, wordt de vraag sparen of aflossen, uitvoerig doorgenomen. U kunt zich hiervoor opgeven via het contactformulier. Een persoonlijk gesprek is altijd onafhankelijk, vrijblijvend en kosteloos! De spaarrente staat al vele jaren erg laag en zullen wellicht verder dalen. Het is daarom niet vreemd dat veel mensen kiezen om de hypotheek verder af te lossen. Het is voor veel mensen een fijn idee om later hypotheek vrij te zijn. Met de juiste hypotheekvorm is dit goed te realiseren. Het is altijd een persoonlijk iets of de consument wil sparen of aflossen. Op het moment dat u het gebruikt om de hypotheek af te lossen, bent u minder flexibel. Mocht het leven even tegen zitten, dan kunt u er niet snel gebruik van maken. Een goede combinatie van beide, is hoogst waarschijnlijk de beste oplossing. Iedereen moet voldoende sparen om eventuele verassingen te kunnen opvangen. Mocht de auto eventueel stuk gaan dan moet er voldoende vermogen zijn, om deze te laten repareren of vervangen. Onze aangesloten kantoren kunnen zorgen voor de juiste balans tussen de korte, middellange en lange termijn.

Met korte termijn bedoelen wij alle onverziende uitgave, denk hierbij aan de ijskast, wasmachine of auto. Allemaal zaken die hoogstwaarschijnlijk direct opgelost dienen te worden. De middellange termijn is bv de studie van de kinderen, de gemiddelde looptijd hiervan is vijftien jaren. Met de lange termijn verstaan wij het pensioen of de hypotheek. De drie spaardoelen dienen allemaal bekeken te worden, op het moment dat iemand een goede financiële planning wil. In een persoonlijk gesprek met één van onze aangesloten kantoren, kunt u zelf aangeven welke doelen voor u belangrijk zijn. Het geeft een prima overzicht van de mogelijkheden en beperkingen. Aan elk doel wat u aangeeft, wordt bekeken of sparen of aflossen van toepassing is. Daarbij, is het verstandig om de hypotheek onder de loep te nemen. Soms kan de maandlast zo naar beneden, dat andere spaardoelen hiermee op gevangen kunnen worden. Op het moment dat de hypotheeklast verlaagd kan worden, kunt u hiermee sparen om bv het pensioen op te vangen. Een financieel overzicht, realiseert het inzicht wat elke Nederlander zou moeten hebben. Er zijn soms meer zaken te realiseren met dezelfde maandlast! Sparen of aflossen is daarom een terechte vraag. Onze aangesloten aangesloten specialisten zullen een volledig overzicht voor u creëren. Leg alle polissen en documenten die u wilt laten nakijken op de afspraak klaar. U zult nog versteld staan van de mogelijkheden.

Externe info over het aflossen van een huis, kunt u ook vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Aflossing_eigenwoningschuld